čtvrtek 18. září 2014

Jak začít

Slyšela jsem, že je září vhodnou dobou začít znova, dávat si předsevzetí. Možná na tom něco bude, já bych se toho chytla. Nikdy není pozdě naučit se nové věci, umět se omluvit, dodělat úkoly a dodržovat pravidelnost, není pozdě změnit své nudné zaužívané zvyky v něco lepšího, zkusit pravidelně žít duchovně, udělat každý den dobrý vyjímečný skutek... Září je měsíc, kdy začíná nový školní rok a s ním i nové povinnosti, chápu to jako vzít znova svůj život do svých rukou, více být zodpovědnější a dělat dobré věci pro lidi....
Našla jsem tento zajímavý článek od Paulínek z on-line knihkpectví:). Tak nechť se vám připomene myšlenkou - začít znova, jakož i tento blog. 

"Heslem dnešní doby je úspěch ve všech myslitelných podobách. Společnost uznává a oceňuje ty, kteří jsou silní, výkonní, bezchybní, nejlepší. … Dá se něco vytěžit z prohry, bolesti, utrpení, zklamání? Každý z nás je jakoby hráčem velkého orchestru. Souzněním jednotlivých nástrojů vzniká krásná hudba. Odhalit, který nástroj je náš, zahrát na něj co možná nejlépe, to je úkol našeho života. V mnoha případech potřebujeme dlouhé nebo i těžké učení. Skrze rány, těžkosti a zkoušky v životě se můžeme mnoha věcem naučit. Každé utrpení se může obrátit v plodnost.

Nic z toho, co jsme prožili, není zbytečné, ani jedna kapka bolesti, kterou nabídneme, není ztracena. Všechno prospívá těm, kteří milují Boha. Všichni máme svá pouta, svá vězení, své hranice, svá uzavřená místa. Abychom se jich zbavili a zahájili nový, opravdový život, … abychom se mohli stát mostem a převozníkem pro druhé, je nezbytné, abychom se dali cestou osvobození. Jsme jako malé děti, které se učí od Boha, a když přijmou to, že jsou malé, nikdy nespadnou z výšky. Uvědomit si to znamená opustit veškerou povýšenost, pohrdání a vstoupit na cestu pokory. (Podle sv. Terezie z Lisieux)

Odhodlat se k proměně svého života není snadné, zdá se, že nám k tomu schází síla i motivace. Na známém příběhu Jeana Valjeana z knihy Bídníci ukazuje Boulvin, co je univerzálním zdrojem síly i odvahy ke změně. Je to bezvýhradná, bezpodmínečná láska." zdroj: paulínky.cz




Žádné komentáře:

Okomentovat