pondělí 19. ledna 2015

Hladovíme?

Dneska mě rozesmutnily slova, které jsem slyšela v rámci zpráv ze světa. A jaké to byly slova? Že některé matky nemají co dát svým dětem jíst! Ale i takové matky, byly povbuzeny, aby svým dětem dávaly alespoň slovo, slova víry, protože nejen chlebem živ je člověk! Bylo to krásné.
 Rozesmutnilo mě to z důvodu toho, že jsou mezi námi matky, které děti milují a nemají jim co dát jíst a jsou mezi námi matky, které mají děti, ale jídlo, věci jim berou, aby se najedly a také prodaly a měly na své blbosti. Myslím to vážně. Příklady v okolí jsou.
Věřím, že i my jsme na tom někdy špatně. Jídlo vyhodíme a na druhé straně planety někdo pláče, protože nemá ždibeček jídla, které potřebuje také k přežití, do úst. Věřím, že chudí lidé se mnohdy dokážu chovat lépe než lidé žijící v hojnosti. Znám z vyprávění jedné ženy, které zažila chudobu na vlastní oči a ví, jak se tam lidí chovali. Mnohem srdečněji než my.

K přežití potřebujeme jídlo, to je jasné, ale i Lásku. Láska je starostlivá. Láska je výzva a jen v Lásce přežijeme. Láska dokáže dělat dobré skutky, Láska vychází ze srdce. Následovat srdce je náročné, ale za to je  srdceplné schopností a dovedností, snů, které mohou naplňovat váš život, život šťastný.

"Nejprve je třeba, abyste rozuměli tomu, že vaše srdce následuje vaše investice. Kamkoliv vkládáte svůj čas, peníze a energii, tam se také bude orientovat vaše srdce. Takto to funguje ve vztazích mezi lidmi. Jestliže mi to někde skřípe, může to být tím, že jsem včera přestala investovat."(Zdroj textu  v úvozovkách kniha Výzva lásky).
Srdce rozdmíchává život... Proto, chci-li zlepšit, sebe, mám:

1. Sledovat své srdce: vědomí, kde se mé srdce nachází, čím je zaujaté.
2. Střežito své srdce: jestliže se něco nezdravého pokouší vaše srdce, je vaší zodpovědností, abyste je před tímto pokušením střežili a chránili. Srdce je život a z něj vyvěrají prameny života.
3. Zaměřit svo srdce: "Hledejte to, co je nad vámi." (Ko 3,1) Znamená to, aměřit srdce na dobré věci, trvalé, nikoliv dočasné, pomíjívé, dočasně přinášející uspokojení. Spíše na to, co je trvalé, dělám to dlouho (činnost...)a mám tam prostor se rozvíjet.
4. Investujte své srdce: nečekehte na to, až ucítíte, že děláte to, co je správné. Na nic nečekat a jednat. Začněte investovat tam, kde předpokládáte, že by vaše srdce mělo být.
(Zdroj textu v kurzívě kniha Výzva lásky).

Žádné komentáře:

Okomentovat